Zelda Timeline

Zelda är ett av världens mest välkända spel. Det första spelet The Legend of Zelda kom 1986 till Nintendo. Året efter kom uppföljaren Zelda II: The Adventure of Link. Det var de enda två spelen som släpptes till Nintendo. 1991 kom The Legend of Zelda: A Link to the Past till Super Nintendo. Totalt finns det 19 olika Zeldaspel.

Det är också nu det börjar bli lite krångligt. Spelen är inte i kronologisk ordning. Det nyaste spelet Breath of the Wild släpptes till Nintendo Wii U och Nintendo Switch 2017 och spelserien fyller 31 år i år. Som man kan vänta sig så har spelet utvecklats rejält genom åren men det som är mest slående är faktiskt att The Legend of Zelda: A Link to the Past än i dag kan spelas med stort nöje. Det spelet hade det som många andra spel idag saknar, en riktigt bra tanke. Spelet var väldigt snyggt för sin tid, men utvecklarna la ned mycket energi på roliga pussel och knepiga gåtor som man var tvungen att försöka lösa för att ta sig vidare.

Dessa pussel är lika fyndiga idag som de var då. Enda skillnaden är väl att en del av dessa pussel har kopierats i andra spel efter så om man spelar A Link to the Past för första gången idag så kanske man redan läst snarlika pussel i nyare spel som tagit efter originalet. Eftersom Zelda är ett av världens mest välkända spel, och också ett av världens mest omtyckta och spelade spel så känner jag att det vore kul att få lägga lite fokus på Zelda. Likväl som andra likvärdiga spel. Så den här sidan är till för dig som gillar spel i allmänhet och Zelda i synnerhet. Häng med oss och njut av mängder av roliga spel som finns till alla olika konsoler idag.

Onlinespel och betting

Du kan betta på Zelda och alla möjliga spel via olika e-sportsajter. Vissa av dem erbjuder välkomstbonusar och annat som hjälper en att få en bra start.