Link

Link är en av karaktärerna i videospelet The Legend of Zelda från Nintendo. Även om prinsessan Zelda är huvudpersonen i spelet är det Link som är den viktiga för spelaren eftersom det är den karaktären som spelaren styr. Link kan dyka upp i alla möjliga inkarnationer, allt från den typiska Toon-animationen till mer detaljerade gestaltningar. Han är en hylian som kommer från landet Hyrule där prinsessan Zelda är den som styr. Det är även just Zelda som Link oftast har i uppdrag att rädda eller skydda från den onda Ganon. Link är en ikon när det gäller nintendospel och den mest kända.

Vem är då Link?

Till skillnad från många superhjältar i spel har faktiskt Link en bakgrund. I olika spel omnämns hans morbror, hans mor som dog när han var liten, hans mormor som han växte upp med, systern Aryll, samt hans morfar. Hans far nämns även i ett av spelen, men som existerade 100 år innan själva händelserna i det spelet sker. Både hans far och mor dyker upp som andar i den officiella mangan. Link är den rättmätiga bäraren av Triforce of Courage och gestaltas alltid som en hjälte i alla spel, alltid kämpandes mot det onda och alltid med målet att göra rätt.

Karaktäristiska kännetecken

Link kan, som nämnts, dyka upp i olika åldrar men det som är genomgående är att han är utvald att bära Master Sword, som är ett magiskt svärd, och han gestaltas alltid som ödmjuk men mycket modig i alla spel. Han gestaltas i princip alltid i en grön tunika och har långa spetsiga öron. Något som ska vara specifikt för den kungliga familjen i Hyrule. Han har även oftast triforce-märket tecknat på sin hand och har förmågan att använda många vapen, samt att förvandlas till en varg. Dessutom är han i de flesta spel vänsterhänt, där han bär svärdet i vänster hand och en skyddande sköld i höger.