Ganon

Ganon är antagonisten i nintendospelen om The Legend of Zelda. Han kan, precis som andra karaktärer i dessa videospel, dyka upp i olika inkarnationer. Ganon, även kallad Ganondorf, är en människoliknande figur och kan dyka upp som en enorm demonisk galtliknande varelse eller som den högreste och kraftige Gerudo, från ett nomadsläkte av människoliknande gestalter.

Hans roll i spelen är oftast att tillfångata prinsessan Zelda. Hans mål är att besegra kungariket Hyrule som prinsessan Zelda styr över för att tillslut kunna regera över hela världen. Ganons största önskan är att äga makten över The Triforce, en magisk relik som uppfyller dess ägares alla önskningar. Han besitter redan makten över Triforces of Power, vilket ger honom övernaturlig styrka och som skyddar honom mot de flesta vapen, förutom Master Sword.

Karaktäristiska drag

Ganon är ren skär ondska och bär på ett oändligt hat mot allt och alla. Han är arrogant, tror sig vara helt osårbar och kan ibland faktiskt ses skratta när han blir slagen i sista stund, som om han inte kan fatta vad som hänt. Men han besitter även lite kunskap om kultur, vilket kan ses när han spelar orgel i ett av spelen.

Ganons styrkor

Trots sin storlek är Ganon både snabb och mycket rörlig, vilket kan behövas när han duellerar Link med svärd. Han är odödlig, även om det i vissa spel kan finnas tecken på åldrande, och han besitter en övermänsklig styrka. Även om han skulle bli dödad kan antingen hans följare återuppliva honom eller så återföds han tack vare en förbannelse som lagts på honom.

Populär figur

Trots hans ganska osmakliga karaktärsdrag har faktiskt Ganon blivit en mycket populär bovfigur. Han har av många klassats som den bästa bossen och bovfiguren både i nintendospel och videospel överlag. Han är även populär som den onde i andra media såsom seriemagasin och andra spel. Eftersom Zelda alltid blir räddad och Link alltid står som segrare, kanske det ökar sympatin för Ganon.